Shutterstock / Olezzo

Shutterstock / Olezzo

Vrouw wil 40-uur-werkweek-salaris, met één vrije dag, op afstand vanuit Portugal en zonder meetings

Sem (25) werkt al jaren als digital nomad en noemt zichzelf een 'copywriter content creator virtual assistant'. Lange tijd wist ze niet hoe ze haar baan het liefst voor zich zag, maar na lang wikken en wegen heeft ze nu eindelijk voor zichzelf helder wat ze wil: een 40-urigewerkweek-salaris, met één vrije dag, op afstand vanuit Portugal en zonder meetings.

“Ik merkte al snel dat veertig uur per week werken niet helemaal bij mij past. Ik vind het belangrijk om genoeg tijd te hebben voor hobby's zoals haken, pottenbakken, foto’s posten op Instagram van boeken die ik heb gekocht en nooit ga lezen, arthouse films kijken, bikram yoga en lunchen met vriendinnen in hippe tentjes”, vertelt Sem terwijl ze aan haar chai latte nipt en haar laptop dichtklapt.

“Dat allemaal kunnen doen én het feit dat ik zo vaak op en neer zou moeten vliegen zorgt er natuurlijk wel voor dat ik het met een inkomen van 32-uur werken niet ga redden. Ik ben best wel een independent woman dus zelfvoorzienend zijn is voor mij wel belangrijk.” Sem kampt ook al een aantal jaar met belangst. “Omdat ik vanuit Portugal wil werken en meetings daarom online zouden moeten, is dit voor mij helaas echt geen optie. Ik krijg al anxiety bij het idee.” Ze schuift haar laptop in haar tas. “Guys, het is drie uur en ik moet er echt van door. Ik heb een Portugese language teaching spinning class zo!”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *