Youtube / NPO Start

Youtube / NPO Start

Mart Smeets ‘kan zich niet indenken’ dat hij excuses heeft aangeboden

Volgens de NTR heeft Mart Smeets zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag in de documentaire Buiten Beeld van journalist Coen Verbraak. Zelf kan de voormalig Studio Sport-presentator ‘zich niet indenken’ dat hij door het stof is gegaan.

“Het is niet bestaande in mijn leven geweest. Ik kan het me niet herinneren”, zegt Smeets als we hem met de excuses confronteren. “Ik wist niet eens wat excuses zijn. Ik heb dat aan mijn vrouw moeten vragen.”

“Ik kan mij niet indenken dat ik mij tegenover een levend mens zou verontschuldigen, en zeker niet tegenover een man”, vervolgt Smeets. “Ik ben niet hoffelijk tegen mannen. Ik vind het een non-onderwerp. Klaar.”

Smeets bedreigt ons vervolgens met een 'rode kaart' als we nog eens over de excuses beginnen. We kijken naar onze collega's en vragen: "Wat moeten we hiermee?"

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *