NOS & Shutterstock

NOS & Shutterstock

Musea controleren bezoekers met soepdetector bij ingang

Nadat milieuactivisten gisteren in het Louvre soep naar de Mona Lisa gooiden, hebben musea over de hele wereld snel ingegrepen. De grootste musea controleren bezoekers vanaf vandaag met een soepdetector bij de ingang. Het is een systeem dat al direct zijn vruchten afwerpt.

“Wij kregen een melding voor linzensoep?”, zegt een beveiliger die bij de ingang van het Van Gogh Museum naast de soepdetector staat. “Mag ik even in uw rugzak kijken?” Een beteuterde jongeman opent zijn rugzak, waar inderdaad een dampende pan verse linzensoep in zit. “Die mag je even buiten legen”, zegt de beveiliger gedecideerd. Het is al de derde pan linzensoep van de dag. “Je maakt de gekste dingen mee, een uur geleden stond iemand nog stukjes worst uit een zak erwtensoep te plukken. Worst mag namelijk wel mee”, vertelt de beveiliger.

“Mevrouw, wilt u even uw schoenen uitdoen?” Een volgende bezoeker wordt uit de rij geplukt nadat de soepdetector begint te loeien. Met succes. Wanneer de beveiliger de schoen uitklopt stroomt er rood-achtig poeder met croutons en kleine droge sliertjes uit. “Ik dacht dat cup-a-soup gewoon mocht”, stamelt de betrapt kijkende vrouw. “Ja dat zeggen ze allemaal mevrouwtje. Omdraaien en de handen op de rug alstublieft.”

Op de eerste dag zijn er volgens de gemeente Amsterdam al honderden soepsupplementen onderschept. Volgens een woordvoerder is het nieuwe systeem waterdicht: “Mensen smokkelen dat spul natuurlijk op de gekste plekken met zich mee; in hun ondergoed, onder de oksels geklemd, één bezoeker had zelfs een bolletje met haaienvinnensoep in zijn anus gestopt. Daar trapt deze soepdetector natuurlijk niet in.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Milieuactivisten kunnen beter met HOY-worsten gaan gooien. Ten eerste komt een HOY-worst met gemak door de soepdetector en ten tweede laat het zich makkelijk vervoeren. Gewoon in je broek doen, niemand die het merkt (geldt alleen voor mannelijke milieuactivisten).

Reageer