Pressmaster / Shutterstock

Pressmaster / Shutterstock

Hoe vertel je je collega subtiel dat hij ruikt naar slachtafval?

Je kent het wel: bij binnenkomst op kantoor ruik je meteen dat je collega Kevin er weer is. Een indringende geur die zich langzaam, maar eigenlijk wel vrij snel, door het hele pand verspreidt. Hoe vertel je hem op een aardige manier dat hij ruikt naar slachtafval?

Kevin is best een aardige vent en je wilt hem absoluut niet kwetsen, maar tegelijkertijd leidt zijn geur je heel erg af. Bij de koffieautomaat is het nog wel enigszins te doen, maar in meetings kun je er moeilijk omheen. Vragen of hij misschien vergeten is deo op te doen, is veel te confronterend. Het rechtstreeks zeggen dat hij ietwat ruikt, gaat natuurlijk ook te ver. Wat je zou kunnen proberen, is heel opzichtig over jezelf zeggen dat je even deo op gaat doen. En dan maar hopen dat hij de hint snapt.

Empathisch communiceren over slachtafval is tricky, want er is een risico dat je collega het persoonlijk opvat. Maar wat kun je dan doen? Onze tip: stop twee watjes in je neusgaten, een rondslingerende pen of desnoods een tampon, zolang je maar af bent van de geur en je jouw collega in zijn waarde kan laten. Lukt dat niet? Dan kun je altijd nog je collega subtiel laten weten dat hij naar zweet ruikt, wellicht dat de boodschap dan overkomt.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *