PRO SHOTS / Mischa Keemink

PRO SHOTS / Mischa Keemink

Higler licht regels toe: ‘Buiten de Kuip is dit een penalty’

Dennis Higler verbaasde woensdagavond tijdens Feyenoord-PSV door Noa Lang geen penalty te geven nadat hij werd neergelegd door Mats Wieffer. De scheidsrechter werd ook niet teruggefloten door de VAR. Hij heeft nu tekst en uitleg gegeven: "Buiten de Kuip is dit inderdaad een penalty."

Hij begrijpt de verwarring, benadrukt Higler. "Het is ook een lastige regel om uit te leggen, maar het gaat in dit geval om de plek waar het gebeurt. Wordt Lang neergelegd in de Gelredome of het Mandemakers Stadion, dan is het een penalty. In dit geval vindt de overtreding echter plaats in het stadion van Feyenoord, onder de ogen van het Legioen. Dan is het voor ons duidelijk: geen strafschop. Voor toeschouwers is dat moeilijk te begrijpen, maar als arbitrage kenden wij geen twijfel."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *