Shutterstock / Studio Speld: Casper Steenbergen

Shutterstock / Studio Speld: Casper Steenbergen

Voetballer draagt gemiste penalty op aan overleden oma

Een emotioneel moment voor de Braziliaanse jeugdspeler João Júnior. Hij schoot deze week een penalty hoog over en droeg de gemiste penalty op aan zijn overleden oma. Hij droeg een ondershirt waarop ‘avó’, het Portugese woord voor oma te lezen viel. Met rode stift had hij er een hartje bijgetekend.

Direct nadat hij de bal de tribune in zag vliegen kon hij de tranen niet meer bedwingen. “Deze is voor jou oma!”, schreeuwde hij terwijl hij met zijn shirt over zijn hoofd op zijn knieën door het gras gleed en met zijn vingers naar de hemel wees.

“Ik heb deze bal naar de hemel geschoten voor haar”, sprak hij na de wedstrijd voor de camera’s. “Ik heb haar misschien nog wel erger gemist dan deze penalty. Ik hou van je, oma.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *