Drazen Zigic / Shutterstock

Drazen Zigic / Shutterstock

Checklist: ben je 2 stelletjes die met elkaar eten of is het partnerruil?

Een hapje eten met je partner en een bevriend stel kan heel gezellig zijn, maar ook knap verwarrend. Zéker als de verwachtingen over de avond uiteen liggen. Want ben je er enkel om met elkaar te eten, of voor een vuig avondje partnerruil? Doe de checklist!

1. Vooraf: bekijk/luister de uitnodiging goed
Het appje/belletje voorafgaand aan het diner verraadt vaak al veel over de intentie van de avond. Gaat het alleen over eten/drinken/logistiek? Dan mag je ervan uitgaan dat de stelletjesavond puur platonisch is en dus gericht op het gezamenlijk nuttigen van een maaltijd. Gaat het vooral over seksuele voorkeuren, voorbehoedsmiddelen en logistiek rondom logeren? Dan kun je er donder op zeggen dat al snel tijdens of na het eten het onderwerp 'partnerruil' op tafel komt.Grijs gebied is de vraag 'Wat vind je lekker?' Als die deel uitmaakt van de uitnodiging, stel dan een verhelderende vraag (bijvoorbeeld 'bedoel je qua nutritie of copulatie'?)

2. Binnenkomst: 'read the room'
Als je het huis van het bevriende koppel binnengaat dan zijn er veel subtiele hints te ontdekken die je vertellen wat de bedoeling is van de avond. Hebben ze kleren aan? En jijzelf en je partner dan? Schudden ze je de hand, of de penis/borst? Hangen er grote vleeshaken (partnerruil) of kleine vleeshaken (samen eten, waarschijnlijk gourmetten)? Kijk goed om je heen en je weet als het goed is snel waar je aan toe bent.

3. De hoofdmaaltijd en het dessert
Wat er op tafel wordt gezet is vaak een goede voorspeller voor het vervolg van de avond. Oesters die veelbetekenend voor je neus worden geserveerd, dat wordt gegarandeerd partnerruil. Een stamppot of een AVG, dat wordt 'gewoon' een hapje eten. Twijfelgeval is de Aziatische keuken: let op het verhaal dat de gastheer/vrouw erbij houden. Sleutelwoorden zijn 'kinky' en 'hentai' (partnerruil) versus 'umami' en 'sojasaus' (gewoon eten).Heb je tijdens het eten nog geen goed beeld verkregen van de plannen voor de rest van de avond, let dan goed op het dessert: wie een pak vla neerzet, wil gewoon toetje eten. Wie vraagt of je de vla uit zijn navel wil likken, is waarschijnlijk uit op partnerruil.

4. Wat wordt er precies weggekeken na het eten?
Is het nog steeds niet duidelijk wat er gaat gebeuren? Let dan goed op wat er gebeurt ná het eten: als jij en je partner worden weggekeken, dan is het de bedoeling dat je vertrekt zonder partners te ruilen. Worden je kleren weggekeken, dan is het de bedoeling dat je je ontkleedt en zegt 'Het eten was lekker, hier, neem mijn partner, dan neem ik die van jou'.

Hopelijk geeft deze checklist je het vertrouwen om nieuwe kanten van jezelf en je vriendschap met andere mensen te ontdekken. Fijne avond en eet smakelijk!

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *