NOS

NOS

Wilders zeer verbaasd over ‘partij’ met ‘leden’ die ‘eigen afwegingen’ maken

PVV-leider Geert Wilders is zeer ontstemd over de spreidingswet die door de Eerste Kamer gaat komen. VVD-senatoren gingen tegen de lijn van de Tweede Kamer-fractie in en stemden in met de spreidingswet. Wilders begrijpt er niets van: “Wat is een partij? Wat zijn leden? Hoezo maken die eigen afwegingen?”

De formatie loopt hiermee volgens Wilders tegen een probleem aan: “Als we dit soort democratische processen hebben, valt er toch niet samen te werken?” Er wacht een stevig  gesprek in de formatieonderhandelingen over wat een partij is en wat de consequenties daarvan zijn. “VVD-leider Yesilgöz zal moeten uitleggen wat een ‘eigen mandaat’ is, anders kunnen we niet verder,” aldus Wilders.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *