F01 PHOTO / Shutterstock

F01 PHOTO / Shutterstock

Paniek: vrouw die zich altijd zorgen maakt voelt zich rustig

De 27-jarige Lieve heeft zich haar hele leven over alles zorgen gemaakt. ‘Heb ik mijn werk wel goed gedaan? Had ik toch in Bitcoin moeten stappen? Is die ene opmerking van drie dagen geleden wel goed gevallen?’ Dat soort vragen spoken dagelijks door haar hoofd. Behalve vandaag, tot grote zorgen van Lieve.

“Ik stond onder de douche en wilde net mijn haar gaan wassen, toen ik tot mijn eigen verbazing merkte dat ik me nergens zorgen over maakte”, vertelt Lieve. “Eerst maakte ik me nog geen zorgen over het feit dat ik me geen zorgen maakte, maar toen ik me aan het afdrogen was en ik nog steeds geen paniek voelde, begonnen de alarmbellen wel af te gaan. Toen wist ik dat er iets goed mis was.”

“Ik ben razendsnel gaan nadenken of er niet iets was waar ik me eigenlijk wel echt zorgen om zou moeten maken. Die gedachte gaf me al gelijk zo veel stress dat ik al snel mijn hartslag omhoog voelde gaan, en de paniek gelijk keihard op kwam zetten. Zo kon ik gelukkig met een bekend bezorgd gevoel de dag verder doorstrompelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *