Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers & PRO SHOTS / Panoramic

Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers & PRO SHOTS / Panoramic

Jeffrey Hoogland doet gooi naar record ‘Fiets ‘m d’r in’

Nadat Jeffrey Hoogland het wereldrecord op de kilometer succesvol op zijn naam heeft gezet, richt hij zijn vizier nu op nieuwe uitdagingen. De baanwielrenner doet een poging om het record bij het klassieke ‘Fiets ‘m d’r in’ op zijn naam te zetten, waarbij deelnemers op een tweewieler over een smalle baan rijden met als einddoel de bel en een scherpe tijd.

Het spel was oorspronkelijk onderdeel van het langstlopende amusementsprogramma van de Nederlandse televisie ‘Te land, ter zee en in de lucht’. Hoogland is momenteel flink aan het trainen met de smalle balk. Hij zegt uitgekeken te zijn op de klassieke indoorbaan: “Altijd maar datzelfde rondje, op een gegeven moment heb je het ook wel gezien zeg maar. Er komt bij Fiets ‘m d’r in ook veel meer kijken dan alleen snelheid. Balans, meer publiek en het risico dat je kan thuiskomen met een nat pak natuurlijk.”

Harrie Lavreysen heeft aangegeven ook een poging te gaan wagen. Hij lijkt zijn pijlen voorlopig te richten op de originaliteitsprijs met een zelf geknutselde dino op 2 wielen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *