PRO SHOTS / Peter Bakker

PRO SHOTS / Peter Bakker

Taghi wordt vanaf nu verdedigd door dagelijks een ander advocatenduo

De advocaten die Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in het Marengo-liquidatieproces, sinds deze zomer verdedigden stoppen er alweer mee. Het is de tweede keer in een korte tijd dat Taghi zonder verdediging komt te zitten en daarom komt er nu een nieuwe creatieve oplossing: dagelijks een ander advocatenduo.

“Het is een pittige klus, dus het is niet wenselijk om hem alleen te doen. In duo’s is het makkelijker je in te lezen in het enorme dossier”, zegt een woordvoerder van het advocatenbureau dat het idee heeft geopperd. “Verder heeft de rechtbank ook haast met het proces dat al heel lang duurt. Met meerdere duo’s komen we er sneller doorheen en bekijken we de zaak vanuit meerdere perspectieven door de verschillende achtergronden van de advocaten, denken we.”

Er zijn meer voordelen volgens de woordvoerder. “Als er weer iemand uitvalt, pakt een ander duo het nu makkelijk over door in te vallen die dag.”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *