NOS

NOS

Boze PVV’ers eisen dat VVD plaatsneemt op het pluche

'Dit is de wil van het volk'

De VVD wil niet deelnemen aan een nieuw kabinet. Dat besluit van partijleider Dilan Yeşilgöz betekent dat de partij na dertien jaar aan de macht een plek aan de zijlijn krijgt. Het leidt tot boze reacties bij de PVV.

"Nederland zal dit niet respecteren", zegt PVV-leider Geert Wilders, die tientallen moties van wantrouwen tegen de kabinetten-Rutte indiende en de VVD meermaals opriep haar biezen te pakken. "Ik vind het erg teleurstellend dat mevrouw Yeşilgöz al afhaakt nog voor de onderhandelingen al zijn begonnen. De VVD is toch een partij die bekendstaat om het nemen van verantwoordelijkheid voor het landsbelang."

PVV-kiezer Simone de Jong (56) uit Rucphen is nog harder in haar oordeel. "Het is kiezersbedrog en ondemocratisch", fulmineert de vrouw die tijdens diverse demonstraties riep dat de 'landverraders' van de VVD moesten 'oprutte'. "De VVD moet de wil van het volk accepteren en gewoon op het pluche gaan zitten!"

NSC-leider Pieter Omtzigt, die na dertien jaar VVD-beleid een nieuwe bestuurscultuur wilde, is verrast door de snelle beslissing van Yeşilgöz: "Ik zou daar zelf wat langer over hebben getwijfeld."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Thierry, begrijp jij dat nou? Wie wil er nou op het pluche zitten? Je kunt beter zoals wij wat fascistoide one-liners de wereld in sturen en je dan vervolgens doodlachen om al die reacties (meestal gelardeerd met de term “onacceptabel”). Daar was Geert vroeger een meester in. Gelukkig tellen wij niet meer echt mee en zullen ze ons niet vragen.
By the way, hoe zit het met mijn aanvraag voor een aantal exemplaren van Mein Kampf in het Russisch. Die kids hier zitten te popelen om hun Russisch bij te spijkeren Wij gaan hier in Forumland gewoon lekker verder. Groetjes aan Vlad.

Reageer