kipgodi / Shutterstock

kipgodi / Shutterstock

Adviezen om ‘wegwerpmaatschappij’ op Black Friday aan te pakken belanden meteen in prullenbak

Volgens de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) moet de overheid meer doen tegen de “wegwerpmaatschappij”. De waarschuwing van het adviesorgaan op Black Friday is aan dovemansoren gericht; de adviezen belanden eigenlijk meteen weer in de prullenbak.

“Aan het begin van de week is er altijd nog veel vraag naar onze adviezen, maar nog voor Black Friday is afgelopen, kijkt er al niemand meer naar om”, laat woordvoerder Dina Muurbacht teleurgesteld weten.

De Rli zal er de komende jaren alles aan doen om in te zetten op duurzamere adviezen die beter aansluiten bij de wensen van de consument. Het adviesorgaan hoopt zo de trend van goedbedoeld ‘fast advices’ tegen te gaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *