Studio Speld / Daniël Bergman / Shutterstock / Ground Picture / dezign56 / baibaz

Studio Speld / Daniël Bergman / Shutterstock / Ground Picture / dezign56 / baibaz

Oma wist raad

Oma, de oprichtster van een website met huis- tuin- en keukenoplossingen, is overleden. Een van haar eigen life hacks heeft haar uiteindelijk het leven gekost. Bij het schoonmaken met een mengsel van bleek en ammoniak kwamen giftige dampen vrij. “Los daarvan was het wel een goede tip”, vertelt kleinzoon Danny. “Het huis wat ze nalaat is brandschoon.”

Danny gaat zijn oma erg missen: “Ik heb veel aan haar wijsheden gehad. Toen ik klein was kwam oma elke keer met een warm doekje met zout aanzetten als ik oorpijn had. Werkte top. Hoe bedenk je het he?”

Toch waren er ook vaak situaties die met een sisser afliepen. “Toen oma besloot om haar lichaam te ontgiften door kleiwater te drinken, belandde ze op de eerste hulp. Maar ze bleef optimistisch. Haar motto was: “Baat het niet, dan schaadt het niet””.

Na de uitvaart van oma zal ze geresomeerd worden in een mengsel van alkalische vloeistof en water. “Typisch oma", zegt Danny. “Volgens haar was dat hét mengsel tegen hardnekkig vuil.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *