Alexandros Michailidis / Shutterstock

Alexandros Michailidis / Shutterstock

Strategische kiezer volgt blind laatste impuls in stemhokje

‘Strategisch stemmen’ is dé term van deze verkiezingen. Partijen roepen massaal op om hen tactisch de grootste te maken om zo coalitievorming te beïnvloeden. Een derde van de kiezers kiezers wegen tijdens campagne zorgvuldig alle belangen af en volgt eenmaal in het stemhokje blind de laatste impuls in het stemhokje.

Josefien stemt dit jaar ook strategisch. “Ik heb veel debatten gezien en plannen gelezen, echter wil ik wel dat mijn stem ook echt invloed heeft. Maar ik kwam er niet echt uit. Toen ik in dat hokje stond heb ik maar ergens maar een strategische krabbel gezet. Ach ja, we zien wel!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *