Prostock-studio / Shutterstock

Prostock-studio / Shutterstock

Chiel gaat strategisch stemmen op partij die hij graag de grootste ziet worden

Dit jaar gaat de 22-jarige Chiel het bij de verkiezingen helemaal anders doen: hij is van plan om strategisch te stemmen op de partij die hij graag de grootste ziet worden. Het is een vernuftige zet om de partij waar hij het inhoudelijk grotendeels mee eens is het laatste duwtje in de rug te geven.

“Je moet het een beetje zien als een soort symbolische stem op de partij waar ik het meeste mee heb. Het is ook gewoon een proteststem tégen de partijen waar ik het niet eens mee ben. Ik wil niet het risico lopen dat zij aan de macht komen. Het is een beetje sluw, maar ook dat is politiek. Ik doe graag mee aan dat politieke spelletje door tactisch te stemmen. Als dat betekent dat ik nu al aan het ‘coalitievormen’ ben, so be it. Mensen noemen het cynisch, maar soms moet je gewoon strategisch kiezen voor de partij waar je het inhoudelijk het meeste mee eens bent.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *