Shutterstock / ManuMata

Shutterstock / ManuMata

Eéncontinentenoplossing: Pangea

Steeds meer wereldleiders zijn het erover eens: we moeten toewerken naar een ééncontinentenoplossing. Op die manier wordt het makkelijker om samen in vrede te leven.

“Pangea”, stelt ook demissionair premier Rutte. “Zo zie ik het voor me. De wereld is wel klaar met het denken in wereldproblematiek en wil denken in oplossingen. Bereikbaarheid, uniformiteit, eensgezindheid: veel, zo niet alles, was beter toen we nog gewoon een supercontinent hadden.”

“De continentale platen zijn 210 miljoen jaar geleden begonnen met uit elkaar bewegen en sindsdien is het non-stop hommeles. Gondwana, Laurazië, you name it. Dat moet nu maar een keer afgelopen zijn. Eén enkel continent is wat mij en mijn internationale collega’s betreft de enige werkbare uitkomst.”

Hoe we precies de platen weer een kant op krijgen is nog niet precies duidelijk, maar dat is volgens analisten niet per se erg. “De tektonische details vullen we later in – het begint bij de politieke wil.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *