Victor Bloemhof / Studio Speld / Youtube 24Kitchen /Shutterstock

Victor Bloemhof / Studio Speld / Youtube 24Kitchen /Shutterstock

Bernie Sanders sluit Nederlandse tour af met bezoek aan 24 Kitchen

Vandaag komt er dan eindelijk een eind aan de Nederlandse tour van Bernie Sanders. Na onder andere een interview op een bijeenkomst van GroenLinks/PvdA, een lezing in debatcentrum De Balie en een optreden in het satirische programma De Avondshow sluit de populaire Amerikaanse senator zijn tour door Nederland vandaag af met een bezoek aan 24 Kitchen.

“Vandaag maken we overheerlijke vegetables, meat and potatoes”, zegt chefkok Rudolph van Veen terwijl hij een fles bak & braad leegspuit in een pan. “Do you know AVG’tje mister Sanders? It’s typical Dutch tradition.” “No, I never tasted it”, antwoordt Bernie. “But the people are angry, and they have every right to be.”

Terwijl Rudolph het vlees bakt, roert Sanders wat onbeholpen met een pollepel door de aardappelpuree. “You have to keep stirring, otherwise it will burn, Bern,” grapt Van Veen. “Very good. It gets softer now, you see. Maybe add some water?” “Yes, change will come!” roept Bernie terwijl de klodders van z’n lepel schieten.

Na een klein half uurtje is het gerecht klaar. “Tadaaa”, roept Rudolph zichtbaar tevreden richting de camera. “And now take a bite mister Sanders.” Bernie prikt voorzichtig met z’n vork in de rode kool en neemt een bescheiden hapje. “Disgusting. But this is the bitter reality we are living in.”

​​


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *