SeventyFour / Shutterstock

SeventyFour / Shutterstock

Gezondheidsraad gaat onderzoek doen naar mogelijkheden mannengriepprik

Meer dan 4 miljard mensen op de wereld lijden aan de mensonterende ziekte, maar nog steeds is er geen medicijn tegen ontwikkeld. De mannengriep: een niet zo stille, hard jammerende en klagende epidemie. Maar er is hoop. De Gezondsheidsraad gaat eindelijk onderzoek doen naar mogelijkheden om voor deze hardnekkige vorm van de griep een vaccin te ontwikkelen."

Voor de meeste mensen hoeft het hebben van griep niet zo'n probleem te zijn", legt woordvoerder van De Gezondheidsraad Ton Pijnacker uit. "Maar bij mensen uit risicogroepen kan het wel ernstig verlopen. De risicogroep waar we ons nu het meeste zorgen over maken zijn mannen. Zij lijken bovengemiddeld vaak zeer ernstige klachten van zelfs een lichte vorm van de griep te ervaren."

De jaarlijke griepprik die hopelijk ontwikkeld zal worden zal vooral moeten dienen ter bescherming van het kwetsbare gestel van de man zelf, maar ook die van andere mannen waar hij mee in contact komt. Het Amerikaanse farmabedrijf Moderna is positief over de ontwikkeling en heeft een toezegging gedaan bij genoeg animo het vaccin in hun laboratorium te ontwikkelen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *