Shutterstock / Dusan Petkovic

Shutterstock / Dusan Petkovic

Na lang proberen wordt Anneke eindelijk oma

'Wel 100 keer tegen m'n dochter gezegd hoe leuk het is om moeder te zijn'

Het is feest in huize Doornbos: Anneke (66) is in blijde verwachting van haar eerste kleinkind. Dat was niet makkelijk, ze heeft er wel vijf jaar voor moeten aandringen bij haar dochter Chantal.  “Maar de timing is eigenlijk perfect nu”, vertelt ze ons. “Ik voel me nog fit, en ik mag bijna met pensioen.”

Het begon te kriebelen bij Anneke toen ze steeds meer vrouwen om zich heen oma zag worden. “En als je een dochter hebt van in de dertig, vragen mensen toch snel naar een kleinkinderwens.” Maar dat Chantal uiteindelijk zwanger zou raken, was niet vanzelfsprekend. “Ik ben wel honderd keer begonnen over hoe leuk kinderen zijn. Natuurlijk was ik niet altijd in de stemming om het gesprek aan te gaan. Maar ik had te dealen met Chantals menstruatiecyclus.” Daarover heeft ze een tip voor anderen met een kleinkinderwens: “De dagen na de menstruatie heeft je dochter het beste humeur. Dan moet je het zaadje planten.”

Haar wens kwam Anneke wel op kritiek te staan. “Het doet toch pijn als mensen om je heen, zoals mijn dochter, je egocentrisch noemen. Maar oma worden is nou eenmaal altijd mijn grootste droom geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *