Shutterstock / Viacheslav Lopatin

Shutterstock / Viacheslav Lopatin

In het Romeinse Rijk dachten mannen heel vaak aan het Assyrische Rijk

In het Romeinse Rijk dachten mannen heel vaak aan het Assyrische Rijk. De aantallen variëren tussen drie tot vier keer per acht dagen (een week in de Romeinse tijd) en meerdere malen per dag. Dit bleek toen vrouwen uit het hele Romeinse Rijk mannen daarnaar begonnen te vragen. De antwoorden werden in zuilen gekerfd om met iedereen uit het Rijk te delen.

De exacte reden dat de mannen zoveel aan het Assyrische Rijk dachten weten we niet. Uit de gedeelde berichten kunnen we afleiden dat het krachtige leger de Romeinen erg aansprak. De Romeinen gebruikten vooral ijzeren wapens, terwijl de Oud-Assyriërs nog zwaarden en speren van brons maakten. Heel retro. Misschien vonden veel Romeinen het zonde dat die ambacht was verloren gegaan.

In de tijd van de Romeinen werden bovendien vooral bouwwerken als aquaducten, amfitheaters en wegen gebouwd. Heel praktisch en functioneel. Er bestond bij de mannen in die moderne tijd een hang naar het verleden waarin nog indrukwekkende paleizen en tempels werden gebouwd, alles nog mooi mocht zijn en het niet ging om efficiëntie en het kostenplaatje.

Het Assyrische Rijk bestond bovendien uit het Oud-Assyrische Rijk, het Midden-Assyrische Rijk en het Nieuw-Assyrische Rijk. Incredibilis! Het Romeinse Rijk was maar gewoon het Romeinse Rijk. Heel simpeltjes.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *