Shutterstock / Rolandino / Zhuravlev Andrey / Shevs

Wetenschappers ontdekken eeuwenoude anticonceptie: ‘Nog steeds effectief’

Wetenschappers van de Faculteit Archeologie aan de Universiteit Leiden zijn op een eeuwenoude methode van anticonceptie gestuit. “Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat sommige Romeinse mannen sokken in hun sandalen droegen”, zegt hoogleraar Sandra de Jong. Per toeval hebben de Jong en haar collega’s ontdekt dat het overgrote deel van die mannen geen nageslacht heeft. “De stamboom eindigt abrupt bij hen”.

“Het onderzoek ziet er erg veelbelovend uit. Ook vandaag de dag lijkt deze methode nog heel effectief”, zegt de Jong opgewekt. Tevens is er een correlatie te zien tussen het type sok en de mate van effectiviteit. "Sokken van geitenwol zouden een sterkere effect hebben dan sokken van katoen, bijvoorbeeld."

Volgens de hoogleraar biedt deze methode een natuurlijk en duurzaam alternatief voor de schadelijkere hormonale anticonceptie die veel vrouwen gebruiken. “De enige die echt op moet passen, zijn vrouwen die zich in het zeer linkse, alternatieve milieu bewegen, lijkt het”.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *