Shutterstock / Dutchmen Photography

Shutterstock / Dutchmen Photography

Extreem ondankbare vorst luistert zelden naar het Koningslied

Koning Willem-Alexander luistert ‘maar eens in de paar maanden’ naar het Koningslied. Dat beweren betrouwbare bronnen rondom paleis Huis ten Bosch. Royaltydeskundigen zijn ontstemd over deze ondankbare houding van de vorst. “Als je als volk zo’n cadeau geeft, verwacht je toch een prominente plek in de koninklijke playlist.”

Bronnen rondom Willem-Alexander geven aan dat het Koningslied bijna nooit door de speakers in het paleis galmt. “De spaarzame keren dat het wel gebeurt, mis ik ook een stukje beleving bij hem”, vertelt één van de lakeien. “Het moment dat er bijvoorbeeld in het lied wordt gevraagd om drie vingers in de lucht te steken en zodoende de W van Willem te maken, gooit hij maar lafjes zijn rechterhand in de lucht. Daar sta je dan, met je royale ondankbaarheid. Dat schiet bij mij echt compleet in het verkeerde keelgat.”

Dat dit nieuws wereldkundig wordt gemaakt rond Prinsjesdag, maakt het volgens royaltydeskundigen des te pijnlijker. “Hoe kunnen wij nog serieus luisteren naar de troonrede als deze wordt voorgelezen door een man die de vocale inspanningen van onder meer Jamai Loman, Gers Pardoel en Jack van Gelder niet op waarde schat?” Ook op X (voorheen Twitter) zijn de reacties niet mals: de hashtag #DeWvanWTFOndankbaarMuch? is inmiddels trending.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *