Studio Speld: Fungi Design & Isha de Haan / Shutterstock

FEBO verhuurt snackmuur-hokjes aan studenten

Het Amsterdamse snackbedrijf FEBO gaat snackmuur-hokjes aan studenten verhuren. Het concern wil daarmee tegemoet komen aan de nood onder jongeren om fatsoenlijk en betaalbaar onderdak te vinden. “Veel mensen die bij ons eten zijn jongeren, dus we wilden onze doelgroep graag bedienen”, zegt FEBO-woordvoerder Sjors van Woustraat. “De verdiensten van een gemiddeld snackluikje zijn ongeveer 20 euro per werkdag. Omdat we de luikjes ook verwarmen, komen daar wat energiekosten bij, waardoor we studenten al voor 500 euro per maand kunnen huisvesten.”

De woordvoerder is onder meer blij voor dat bedrag een voor- én achterdeur te kunnen aanbieden. “Zo kunnen niet alleen je vrienden die bij de FEBO werken op bezoek komen, maar ook je vrienden die niet bij de FEBO werken kan je makkelijk verwelkomen. Iedere FEBO-filiaal heeft een wc, dus daar kan gebruik van worden gemaakt.

”Studenten die het al hebben geprobeerd zijn redelijk positief over de ervaring. “De hokjes zijn inderdaad vrij klein, maar daar staat tegenover dat ik een kaassoufflé als kussen kan gebruiken”, zegt student Jeffrey. “En als ik het ondanks de verwarmingslamp te koud krijg, ga ik gewoon onder een servetje liggen.

”Ook buitenlandse studenten zijn gecharmeerd van deze iconische en typisch Nederlandse manier van huisvesting in een muur. “So cool”, zegt de Oostenrijkse student Fritz.

Dit artikel staat in ons allernieuwste boek: 2023 – Toch een Jaar. Bestel vandaag nog het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Nu voor slechts 18,50 in onze webshop of in de boekwinkels!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *