Studio Speld / Shutterstock: lev radin

Studio Speld / Shutterstock: lev radin

Amsterdam Fashion Week: je mag wegen wat je wil, als je maar bloedmooi bent

Op Fashion Week is sprake van een ‘nieuw normaal’. “Ieder lichaamstype is bij ons welkom, als je gezicht maar onwaarschijnlijk knap is”, zegt de directeur. “We hebben size inclusivity op nummer één gezet, qua belangrijkheid. Maar wel met een bloedmooi gezicht dus.”

Voor de shows van de Fashion Week is daarom gecast op een zo divers mogelijk palet aan perfectie, legt de directeur uit. “Body diversity is een pre, maar symmetrie, volle lippen en een egale huid nog net iets meer. Je moet het minderwaardigheidscomplex wel ergens op kunnen baseren”, zegt ze.

“Begrijp ons niet verkeerd: je moet natuurlijk wel mensen blijven uitsluiten. Het blijft mode. Coolheid is uitsluiting: als iedereen het zou begrijpen en voelen, zou niemand de kleding meer kopen. Dus mensen waar je écht niet naar wil kijken omdat ze bijvoorbeeld arm, laagopgeleid zijn, komen bij ons alsnog de catwalk niet op. Maar vollere maten met gezichten om voor te sterven: heel graag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *