PRO SHOTS / Stefan Koops, Shutterstock / Robinotof

PRO SHOTS / Stefan Koops, Shutterstock / Robinotof

Dick Advocaat gaat vanmiddag toevallig hapje eten bij Sushi Today naast Galgenwaard in Utrecht

Medewerkers en klanten van de Sushi Today in Utrecht kunnen vandaag een bekend gezicht verwelkomen: Dick Advocaat. De gewezen succestrainer (“ik ben gestopt, dat heb ik toch al gezegd?”) heeft het etablissement – dat zich aan de buitenkant van Stadion Galgenwaard bevindt – puur toevallig uitgekozen, zegt hij zelf. Suggesties dat hij zou voorsorteren op de opvolging van de net ontslagen FC Utrecht-trainer Michael Silberbauer, wijst hij dan ook van de hand.

“Nee joh, daar moet je helemaal niks achter zoeken”, zegt de ervaren trainer zelf. “Schei uit, ik ben 75 jaar, ik ga toch niet openlijk solliciteren? Bovendien: ik zou niet eens mogen van m’n vrouw.” Advocaat beweert dat het allemaal op toeval berust. “Ik ga wel vaker met vrienden een hapje eten, dan lullen we een beetje over het leven en nemen we voor de lol wat scoutingsrapporten door”, zegt hij terwijl hij wijst op Cor Pot, die naast hem in de auto zit met een stapel papieren op schoot. “Ik blijf toch een voetbaldier.”

“We maken er vandaag gewoon een lekker dagje van, een beetje ouwehoeren en de stad verkennen”, vervolgt Advocaat, over wie door ingewijden wordt gefluisterd dat hij vanochtend met een verrekijker rondjes liep om Sportcomplex Zoudenbalch. Daar moeten we allemaal niks achter zoeken, benadrukt hij nog maar eens.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *