PRO SHOTS / Gonzalez Photo

PRO SHOTS / Gonzalez Photo

Kinderboekenreeks overtuigde FC Utrecht van kwaliteiten Jeppe Okkels

'Na die omhaal in de gouden tempel van kapitein Knolbaard wist onze scouting genoeg'

FC Utrecht presenteerde dinsdagavond de Deense linksbuiten Jeppe Okkels. De club kwam de 24-jarige speler op het spoor dankzij een kinderboekenreeks waarin hij de hoofdrol speelde.

"Jeppe is een speler met specifieke kwaliteiten", stelt technisch directeur Jordy Zuidam. "Dat heeft onze scouting gelezen in Jeppe Okkels en de Gouden Tempel van Kapitein Knolbaard. Toen hij met een omhaal die schedel recht in het gezicht van de boze kapitein schoot, wist onze scouting eigenlijk al genoeg."

Toch wilden Zuidam en trainer Ron Jans de speler ook zelf aan het werk zien. "We hebben samen Jeppe Okkels en de Schat van de Tweelingpiraten gelezen", vertelt Zuidam enthousiast. "De actie waarmee hij de schatkist door de benen van de ene piraat speelde en vervolgens over de ander heen wipte bewijst dat hij over veel techniek beschikt. Een buitenspeler met diepgang, precies waar wij naar op zoek waren."

In Jeppe Okkels en de Magische Schelp van de Zeemeermin heeft Zuidam gelezen dat FC Utrecht ook een uitgerangeerde oud-speler terughaalt. De club heeft nu interesse in de clubloze Nacer Barazite (34).

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *