Studio Speld

Studio Speld

Sander voorkomt valse bescheidenheid en pakt altijd de laatste 2 bitterballen

Sander Valk voorkomt op sociale gelegenheden valse bescheidenheid en pakt altijd de laatste twee bitterballen. De 34-jarige Rotterdammer zweert bij het ritueel, omdat hij simpelweg een hekel heeft aan de Nederlandse gewoonte om de laatste bitterbal te laten liggen.

“Dan staat iedereen aan tafel als een gulzige gek die bitterballen naar binnen te schrokken, maar de laatste hoeven ze plots allemaal niet meer!” Het zit zichtbaar diep bij Sander. “Ik heb lang geleden besloten niet meer mee te doen aan die schijnvertoning, wat een poppenkast.” Om die reden weet Sander precies wat hem te doen staat als er nog twee bitterballen, of andere smakelijke snacks, op de schaal liggen. Hij grist de laatste twee hapjes van de schaal en duwt ze zonder enige gêne naar binnen. “Soms zelfs tegelijk”, glimlacht hij.

“Het liefst kijk ik zo veel mogelijk mensen aan als ik die laatste twee naar binnen werk”, vervolgt Sander. Hij ziet het als een statement. “Dit had jij kunnen zijn”, probeert hij dan over te brengen. “Op een dag hoop ik op een feestje te staan, waar iemand mijn voorbeeld volgt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *