NOS

NOS

ANWB stopt met verzekeren F-16’s

‘Kans dat ze kapot gaan in Oekraïne is te groot’

“Voor 120 euro per jaar kunnen we die straaljagers gewoonweg niet blijven verzekeren”, zegt een woordvoerder van de Algemene Nederlandsche Wielrijders Bond. “De kans dat ze stuk gaan in Oekraïne is veel en veels te groot.”

Defensie, de grootste klant in het F-16 verzekeringssegment, reageert teleurgesteld. “Aan de ene kant hebben we begrip voor deze stap van de ANWB, een financiële schade van 58100% van de premie op jaarbasis is aan de hoge kant. Aan de andere kant balen we hier natuurlijk enorm van.”

Toch houdt de ANWB de deur op een kier: “Als Defensie een eigen risico van twee neergestorte F-16’s per jaar accepteert en de vleugels niet langer onder de dekking vallen, komen we al een heel eind.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *