Ground Picture / Shutterstock / Studio Speld

Ground Picture / Shutterstock / Studio Speld

Praatpaal opent eigen praktijk

In Zwolle heeft praatpaal 26 een eigen psychologiepraktijk geopend. De oud-medewerker van de ANWB wegenwacht had het niet zo op zijn pensionering. “Ik hou niet van stilzitten en mensen helpen is gewoon echt mijn passie.”

“Ik stond voorheen op de A28 tussen Zwolle en Meppel”, zo vertelt de paal. “Daar leerde ik de kneepjes van het vak. Eerst luisteren, samenvatten en dan doorvragen”, aldus de paal. “Dat ging in die tijd vaker over pech met de auto, maar ik heb geleerd dat zich dat goed laat vertalen naar meer algemene pech in het leven. Lekke band of kapotte band met ouders. Mij kan je het allemaal vertellen.”

Ook voor cliënten voelt het praten tegen een de paal vertrouwd. Een cliënt van praatpaal 26 legde vroeger haar zorgen ook al bij de ‘gele vrienden langs de snelweg’ neer. “Toen de praatpalen in 2017 weg werden gehaald was dat wel even slikken. Het is voor mij niet makkelijk om hulp te zoeken, maar bij 26 – ik mag hem 26 noemen – weet ik: dit is gewoon zijn werk. Hier is hij voor. Dat maakte dat ik deze stap nu wel durfde te zetten.”

Praatpaal 26 hoopt tevens de druk op de GGZ een beetje te verlichten. “Er zijn zulke lange wachttijden bij de GGZ. Als praatpaal van de wegenwacht weet ik hoe vervelend wachten kan zijn voor mensen, dus daar wil je dan je maatschappelijke verantwoordelijkheid pakken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zijn die dronken koeien nu al uit de sloot gevist? 30 zijn op tijd terug gebracht. Er wordt navraag gedaan bij de cafe’s in buurt van vind locaties van t hele stel of die andere 2 mogelijk op cafė zijn geweest. Vanmorgen in weide beraad wordt terug plaatsing besloten, wel voorwaardelijk.

Reageer