Shutterstock / David Pereiras

Shutterstock / David Pereiras

Introductieweek: lever en maag Anne (18) geïntroduceerd aan studentenleven

In een aantal studentensteden vindt deze week de Introductieweek plaats, het startpunt van de studententijd voor veel jongeren. Voor Anne (18) uit Hilversum worden het een paar spannende dagen: ook haar lever en maag zullen voor het eerst geïntroduceerd worden aan het studentenleven.

“Het is fijn dat mijn organen even kennis kunnen maken met de grote hoeveelheden verschillende soorten bier, sterke drank en vette snacks voordat het straks echt allemaal begint”, legt Anne uit. “Je leert ook meteen of het goed bevalt om te kotsen in een bepaald café of een snackbar. Zo niet, dan kan je later in het jaar nog switchen, zeg maar.”

“Dit is niet alleen de introductie, maar eigenlijk ook het trainingskamp voor dit studiejaar”, vervolgt Anne. “En je leert ook verschillende soorten dranken kennen, dat lijkt me leuk. Er werd net iets gezegd over een ‘Salmari-infuus’, ik heb geen idee wat dat is, maar zulke nieuwe ervaringen horen ook een beetje bij de Introductieweek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *