Twitter / @lqzze1

Twitter / @lqzze1

We zullen het dan maar zeggen: het is onze leeuw die is ontsnapt

Het zal je niet ontgaan zijn: in de buurt van Berlijn is een leeuw ontsnapt. Over hoe die leeuw daar precies terecht is gekomen, wordt veel gespeculeerd. Omdat we hem maar voor 48 uur hebben gehuurd en we anders onze borg niet terugkrijgen zullen we het dan maar eerlijk opbiechten: het is onze leeuw die is ontsnapt. We snappen dat jullie met een hoop vragen zitten en zullen die zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Waarom hebben jullie een leeuw gehuurd en naar een bos bij Berlijn gestuurd?

Dat is nu niet het belangrijkste, het belangrijkste is dat de leeuw gevonden wordt en veilig thuis komt. Als de gemoederen een beetje bedaard zijn en de leeuw tot rust is gekomen, zullen we hier nog uitgebreid op terug komen.

Als jullie hem gehuurd hebben is het toch helemaal niet jullie leeuw? Wie is er nou zo onverantwoordelijk om leeuwen te verhuren?

Het is eigenlijk geen echte leeuw maar twee van onze redacteuren in een leeuwenpak. Misschien hadden we dat meteen in het begin moeten zeggen, sorry. Het goede nieuws is in ieder geval dat de leeuw niet gevaarlijk is voor mensen.

Waarom hebben jullie twee van jullie redacteuren in een leeuwenpak naar Berlijn gestuurd?

Wij willen ons liever focussen op wat nú belangrijk is en de schuldvraag voor later bewaren. Het laatste wat we van ze hebben gehoord is dat ze ergens in een bos de weg kwijt zijn geraakt, dat ze de ritssluiting niet open krijgen en dat het best warm is in een leeuwenpak. Wij zijn de politie van Berlijn en van Brandenburg erg dankbaar dat ze zo veel mensen hebben ingeschakeld om naar onze twee redacteuren in een leeuwenpak te zoeken. Maar alle hulp is welkom: als jij in de buurt van Berlijn bent (al dan niet met een collega samen in een gehuurd dierenpak) dan zouden we het heel erg op prijs stellen als je meehelpt te zoeken.

Vind jij onze twee redacteuren in een leeuwenpak? Dan hebben we het liefst dat je de politie van Berlijn en Brandenburg er buiten laat en een mailtje stuurt naar [email protected] Wie de leeuw vindt, krijgt van ons ‘150 jaar De Speld: deel 1’. Let op: in het weekend is er niemand die onze mailbox leest.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wir müssen Ihnen mitteilen, dass wir die Löwin erschießen mussten, als sie auf einer Waldlichtung Wildschweinfleisch grillte.
Wir hoffen aufrichtig für die Familien Ihrer beiden Redakteure, dass beide über eine gute Bestattungsversicherung verfügen.

Reageer
gravatar

We moeten u melden dat wij de leeuwin hebben moeten doodschieten terwijl ze op een open plek in het bos zat te barbecueën met vlees van een wild zwijn.
Wij hopen oprecht voor hun families van uw beide redacteuren, dat ze allebei een goede uitvaartverzekering hebben afgesloten.