Shutterstock / Drazen Zigic

Shutterstock / Drazen Zigic

Vrouw met fulltime baan en vier kinderen viert Opofferfeest

Het is een feestelijke dag voor Halima (41) uit Alblasserdam. De fulltime werkende moeder van vier kinderen viert naast het Offerfeest vandaag ook het Opofferfeest. “Ik ga mijn gezin extra in de watten leggen. Dat doe ik elke dag natuurlijk al, maar nu verwacht ik al helemaal geen bedankje.”

“Mijn man is beginnend ondernemer en er moet toch brood op tafel komen. Daarom werk ik fulltime en ga ik elke dag naar de supermarkt om zelf maar brood te kopen. Dat smeer ik voor mijn man en mijn kinderen. Ook maak ik schoon en doe ik eigenlijk alles voor iedereen de hele tijd. Naast het Offerfeest vieren we dat ook de komende dagen.”

Halima laat het Opofferfeest nooit ongemerkt voorbij gaan. “Het is de enige keer in het jaar dat ik net als de rest van jaar alles regel." Ze vindt het mooi om daar bij stil te staan. “Ik ben al een week aan het rennen. Elke dag na mijn werk en het huishouden sta ik nog te koken voor het feest. Natuurlijk, het is vermoeiend, maar aan de andere kant krijg je er ook niets voor terug.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *