Shutterstock / juan carlos tinjaca

Shutterstock / juan carlos tinjaca

Vrouw met klimaatdepressie doucht in eigen tranen om water te besparen

Veel jongeren maken zich ernstige zorgen om het klimaat. Wanhoop en verdriet om droogte, overstromingen en natuurbranden zijn ook voor de 24-jarige Coco aan de orde van de dag. Gelukkig voor haar is er een lichtpuntje. Coco weet haar klimaatdepressie een duurzame wending te geven en doucht voortaan in haar eigen tranen om water te besparen. “Je doet meer dan je kan.”

Coco laat ons haar badkamer zien. “Hier verbruikte ik voorheen water dat veel beter voor andere doeleinden kon worden gebruikt”, zegt ze terwijl ze zachtjes begint te snikken bij het idee. “Nu vang ik mijn tranen op en maak daar mijn lichaam mee schoon.”

Hoewel ze is overgestapt naar dit duurzame alternatief, maakt de 24-jarige zich sindsdien juist meer zorgen om het klimaat. “Ik zoek het angstige, hulpeloze gevoel extra op zodat ik meer huil.”

De tranen biggelen over haar wangen terwijl ze een filmpje van een brandende koala wegswipet om vervolgens beelden van stervend koraal voorgeschoteld te krijgen. “Het is vreselijk, maar zo draag ik mijn stenen bij. Het harde laagje korrels op mijn huid van de opgedroogde tranen neem ik ook maar voor lief. Bovendien doet dat me telkens weer denken aan een drooggevallen zee”, snikt ze door haar tranen heen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *