DisobeyArt / Shutterstock

DisobeyArt / Shutterstock

Louise (23) wenst een zomer zonder natuurbranden

Steeds meer mensen uiten hun zorgen over het klimaat en de daarmee gepaarde groei van bos- en natuurbranden. Zo ook Louise van Scherpenzeel (23) uit Bergen. Zij wenst een volledig natuurbrand-vrije zomer voor iedereen.

Louise kijkt weemoedig uit over Nationaal Park De Maasduinen in Noord-Limburg. “Het is toch verschrikkelijk wat je allemaal leest over die natuurbranden”, zegt ze terwijl ze haar aansteker zorgvuldig onder de brander houdt. “Dit prachtige stuk heide bijvoorbeeld, je kunt je toch niet voorstellen hoe het is als dat straks ineens niet meer bestaat?”

Zodra de brander ontvlamt houdt ze de ballon voorzichtig bij de randjes vast. “Mensen zijn tegenwoordig alleen maar met zichzelf bezig, maar ik wens juist een natuurbrandvrije-zomer voor iedereen!” Ze laat de randen los waarna de ballon langzaam en wiebelig opstijgt. “Eigenlijk mag je natuurlijk niet zeggen wat je wenst, maar ik ben niet zo bijgelovig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *