Mira Drozdowski / Shutterstock

Mira Drozdowski / Shutterstock

5 alternatieven voor een natuurlijke bevalling

Denk ook eens aan een stevige strandwandeling

Natuurlijk bevallen: veel vrouwen doen het, maar het hoeft niet per se. Wij zetten 5 alternatieven voor je op een rij.

1. Een strandwandeling maken
Een natuurlijke bevalling heeft best wat voeten in de aarde en kan zomaar een aantal uur in beslag nemen. Een stevige strandwandeling ook. Pak er nog een paadje door de duinen bij en je hebt een heel ander soort uitje dan een natuurlijke bevalling. Nog een pluspunt: het hoeft niet veel te kosten.

2. Pretpark
We hebben er in Nederland een boel van. Denk aan Walibi, De Efteling of Julianatoren. Het kost misschien wat meer geld dan een natuurlijke bevalling, maar je krijgt er een hoop voor terug. Leuke attracties en herinneringen voor het leven.

3. Clitoriskleien
Het is super simpel. Je hoeft enkel wat klei te kopen en verder laat je je creativiteit de vrije loop. Als de vorm er goed inzit en de klei is opgedroogd, kan je ook nog helemaal los gaan op de decoratie. Glitters, verf en eventueel discodip. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast is clitoriskleien een leuke dagbesteding voor het hele gezin. Een natuurlijke bevalling niet. Vaak mag daar alleen de partner aanwezig zijn.

4. Karten, lasergamen én bowlen
Niet één, niet twee, maar drie uitjes in één! ‘Een overkill?’, hoor ik u denken. Nee hoor. Super leuk juist! Het is misschien niet het meest originele uitje, maar laten we eerlijk zijn, natuurlijk bevallen is ook niet bepaald uniek.

5. Een vriendschap aangaan
Misschien niet het eerste waar je aan denkt als alternatief voor een natuurlijke bevalling, het is namelijk niet per se een 'uitje', maar een vriendschap aangaan kan enorm waardevol zijn. Met degene met wie je de vriendschap aangaat, kan een bijzondere band ontstaan. Dat is fijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *