Chris Lawrence Travel / Shutterstock

Chris Lawrence Travel / Shutterstock

Wat maakt Monaco zo’n heerlijk fietsland?

Max Verstappen traint er graag op de fiets, ook Froome en Pogacar wonen er.

De afgelopen jaren zijn steeds meer topsporters naar Monaco verhuisd. Vooral onder wielrenners is het populair: onder meer Chris Froome, Tadej Pogacar en Peter Sagan wonen in het kleine vorstendom. Ook Max Verstappen en Nyck de Vries leven met plezier in Monaco en trainen graag op de fiets in de wonderschone omgeving. De vraag rijst: wat maakt Monaco zo’n heerlijk fietsland?

“Monaco heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de infrastructuur. Ze hebben een aantal splinternieuwe fietspaden aangelegd, zoiets is voor ons als topsporters natuurlijk aanlokkelijk”, zegt Verstappen zelf. Wielrenner Tadej Pogacar vult aan: “Die combinatie van bergen en ook laagland hier in de omgeving is voor mijn trainingen natuurlijk handig. Bovendien is het hier veilig: de verlichting is goed en er rijden niet al te veel auto’s hier om Monaco heen. Wat mij betreft is dit hét fietsland.”

Wielrenner Dylan van Baarle geeft aan om een andere reden in Monaco te wonen: “Met de fiets is het vanaf hier niet al te ver naar Roquebrune-Cap-Martin, waar vroeger Villa BvD met Barend en Van Dorp werd opgenomen. Daarom heeft deze omgeving voor mij grote emotionele waarde. En het is er lekker weer, natuurlijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *