PRO SHOTS / Zuma Press

PRO SHOTS / Zuma Press

Kranten laten niks heel van Max Verstappen

'Kansloos, schaam je kapot'

Nederlandse media reageerden maandag vernietigend op de prestatie van Max Verstappen bij de Grand Prix van Oostenrijk. Door te agressief verdedigen verpestte de Nederlander zowel zijn eigen race als die van uitdager Lando Norris. Beiden reden lek, tot walging van de pers.

De Telegraaf opent met een paginagroot stuk op de voorpagina, waarin het Verstappen beticht van vuil spel: "In Oostenrijk liet Max Verstappen weer eens zien wie hij werkelijk is: een miezerig mannetje met een enorm gedragsprobleem. Zolang je hem onbedreigd vooraan laat rijden gaat het nog net, maar als je hem naar de kroon steekt, maak dan je borst maar nat: dan doet hij er alles aan om je van de baan te rijden, desnoods met zichzelf erbij", schrijft Valentijn Driessen, die eraan toevoegt dat hij 'Max Verstappen haat tot op het bot."

De Volkskrant stelt het Nederlanderschap van Verstappen ter discussie: "Dat Nederlandse vlaggetje naast zijn naam voelt op dit soort momenten heel ongemakkelijk. Hij is geboren in België, hij woont in Monaco, wat maakt hem eigenlijk een Nederlander? Dat hij hier netjes zijn belasting betaalt? Denaturaliseer deze man asjeblieft heel snel en laat ons weer gewoon genieten van leven in een land met mensen die wél normaal kunnen en willen doen. Het is tekenend dat hij voor het oog van duizenden oranjefans de race van een oranje auto doelbewust onmogelijk maakte, dan ben je echt een hele kleine."

Het Algemeen Dagblad, vaak op de hand van Verstappen, was maandag ook niet mild over zijn prestatie: "Hoe lang moeten we nog naar deze walgelijke zak botten met een helm op in z'n opgevoerde dinky toy kijken?" De krant opent met een paginagrote rouwadvertentie waarboven staat "De Nederlandse Formule 1 is dood, schrap Zandvoort ook maar van de agenda."

Max Verstappen reageerde met een kort statement op de media: "Vanwege mijn beperkte zicht kan ik helaas geen kranten lezen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eindelijk eens een recensie met wat opbouwende kritiek.
Kan Alexander ook even zijn licht laten schijnen over het wel en wee van Ajax van het afgelopen voetbalseizoen?
Ik kan niet wachten.

Reageer