Trzykropy / Shutterstock

Trzykropy / Shutterstock

Hans (59) stopt eerder met werken om nieuwe pensioenstelsel te begrijpen

De Eerste Kamer heeft afgelopen dinsdag ingestemd met de nieuwe Pensioenwet. Hoewel het nog jaren gaat duren voordat het nieuwe pensioenstelsel ingaat, wil Hans Ruesink (59) uit Aalten er nu al alles van weten. Hij zegde vandaag per direct zijn baan op om zich in het nieuwe stelsel te gaan verdiepen.

‘Ik was eigenlijk van plan op m’n 65e met pensioen te gaan of misschien zelfs wel later’, zegt Hans. ‘Maar om dit hele stelsel echt goed te doorgronden, dat gaat mij gewoon jaren kosten. Daar kan ik niet ook nog een baan naast hebben. Ik heb in de media afgelopen tijd vernomen dat er echt veel gaat veranderen en ik wil niet voor verrassingen komen te staan dadelijk.’

Zijn collega’s keken wel gek op toen hij vanochtend zijn hele bedrijf (Hans is CEO van een groot bedrijf in landbouwvoertuigen, red.) bij elkaar riep om zijn beslissing bekend te maken, zegt hij. ‘Ja, dat was wel even een verrassing. Ze keken elkaar ook allemaal aan van: ‘Ja maar ik snap óók niks van dat hele stelsel, moet ik dan ook al met pensioen?’ Nou, dat zoeken ze maar lekker zelf uit.’

Hans begint vandaag meteen met zijn studie. ‘Ik snap er nu nog de ballen van eigenlijk. Iedereen krijgt dus z’n eigen potje, als ik het goed begrijp. Er is 1400 miljard te verdelen. Is dat veel? Geen idee. Beleggingen worden belangrijker, wat dat ook moge betekenen. En jonge generaties hoeven niet meer mee te betalen aan het pensioen van ouderen. Dat lijkt me heel slecht, toch? Of niet? Nou zie je, daar ga je al.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

316,73 m onderwater druk /-/ 4,3990% tov 20 j verdiencapaciteit. ce 294 acq no def decision made yet (fund of tune) order horeca mnth -2/700 intrate 16% as equal to inflation. 10000 diminished welfare high pressure no further concern die off credit balacanced out of network schemes crr 10000 nut s been always under par

Reageer
gravatar

Kortom pensienwetgevingcNL beperkt Europees inspraakreactie not a sanction but less comittance for a partial break protectionist polital decision because you can only share the pie for a visit not for elderly elsewhere, maybe repairment after 20 years. Trust comes by feet, gaat te paard lang weg in galop

Reageer
gravatar

Of placebo effect eruit als 0,7 bijeffect askna trust market as diet regularly coffee outside, social wind shelter place.

gravatar

Dus 1400 miljard in welke periode is dit pensioen opgebouwd kapitaal sinds vorige pensioenhervorming naar middelloon. Dus 20:jaar nl is 5500 miljard verdiencapaciteit? Kan dat staat eventing p/jaar ergens tussen 300 en 400 miljard. Dit bierviltje telt niet mee in de zaal

Reageer
gravatar

Dus of bij 50% van 75 2/3 en anders voor overige 25 2/3 meerderheid if not no outer trade allowance, cool out other economic resources are restucted emphasise no man’s country/whereabouts no electronics spiders have permission, if person space crossed, profession disqualified.

Reageer
gravatar

Dus vooraf tweederde meerderheid voor statutaire handel pensioen plan nl anders onder curatele stelling van pensioenvermogen bij ingangsdatum nieuwe Pensioenwet geving Omgedraaide toestemmings deact by 2/3 of Parliament

Reageer
gravatar

Is dat -0.25% european stemrecht as effort to pay -0,15% as allocation 0,05 and construct future decisionment dau + 0,05 next time might be inward -/- p25. As 2/3 appeased?

Reageer
gravatar

Belastingdruk middeninkomen eenvijfde pensioen twee vijfde inkbelasting/wg lasten/ov een vijfde inflatie/accijns deurwaarder/ambtenarij bekijkt degelijk financieel management, een vijfde heb u zelf als geluk heb gehad met generatie schooll/doorleren of u begrijp technisch vak erg goed. Inkomen bepaald door waardering van opgebouwde kennis en ervaring, inkomen nu nog relevant voor uitgaven. Inkomens factor pensioen opgeheven in nieuwe Pensioenwet. Opbouw wegsluizen van bekend middenrif waar voor elke cent omzet elke seconde gewerkt is. Of was dat niet de vraag?

Reageer