NOS

NOS

Hypocriet: vrouw leeft in systeem dat ze omver wil werpen

De 24-jarige Jette staat vandaag op de A12. Ze protesteert samen met Extinction Rebellion voor het klimaat, en tegen het subsidiëren van fossiele brandstoffen. ‘Een systeemverandering is nodig om het klimaat te redden’, schrijft Jette bij een foto op haar Instagram. Heel hypocriet natuurlijk, omdat Jette zelf in het systeem leeft.

‘Ik hoop zo dat de wereld leefbaar blijft’, schrijft Jette verder. Ze maakt zich grote zorgen om de opwarming van de aarde. ‘Ik vind dat het anders moet, dit kapitalistische systeem is niet houdbaar op deze manier.’

Een screenshot van haar post circuleert al snel op Twitter. ‘Dit is nou hypocriet’, tweet Carolien. ‘Deze linkiewinkie is tegen het systeem, maar ze leeft zelf ín het systeem! Tegen het kapitalisme? Laat haar dan maar bewijzen dat ze zelf nog nooit iets gekocht heeft. #hypocriet.’ Ze krijgt bijval van veel andere mensen.

Dries liket het bericht van Carolien en reageert: ‘wauw, zij is af.’ Ronald1306539 voegt toe: ‘De hypocrisie druipt er vanaf. Ieder weldenkend mens begrijpt: een ander systeem begint bij jezelf.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *