Tero Vesalainen / Shutterstock

Tero Vesalainen / Shutterstock

Adriaan (13) door zijn moeder betrapt tijdens het manifesteren

De dertienjarige Adriaan schrok zich onlangs een hoedje toen zijn moeder zonder te kloppen zijn kamer kwam binnenwandelen, precies op het moment dat hij aan het manifesteren was. “Ik schaam me kapot”, aldus de gretige puber. “Het was zo gênant.”

Twee jaar geleden ontdekte Adriaan manifesteren bij toeval op de wc. Dit is pas de eerste keer dat iemand hem heeft betrapt. “Ze ging gelijk uitleggen dat zoiets heel normaal is op mijn leeftijd en dat iedereen het doet, maar dat maakte het alleen maar erger.” vertelt hij. De sfeer in huis is inmiddels behoorlijk gespannen. Adriaan en zijn moeder spreken elkaar nauwelijks nog. “Wel heeft ze een brochure op mijn bed gelegd, over de risico’s van onveilig manifesteren.”

Adriaan heeft geen slot op zijn kamerdeur, maar heeft toch goede hoop soortgelijke situaties in de toekomst te kunnen voorkomen. “Voortaan zal ik geen muziek meer draaien als ik manifesteer. Het huis is gehorig, dus dan kan ik mijn moeder horen aankomen. Ik ben meestal na twee minuten ook wel weer klaar met manifesteren, dus ik verwacht voorlopig geen problemen meer.” Gelukkig maar, want hij heeft nog veel op zijn wensenlijstje. Zo hoopt hij binnenkort zijn eerste zaadlozing te manifesteren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik krijg enorme jeuk van de nieuwe trend van het gebruik van het woord manifesteren. Volgens van Dale betekent het: 1 openbaren, bekendmaken
2 een betoging houden
3 zich manifesteren zijn aanwezigheid laten blijken van . Gisteren hoorde ik iemand zeggen dat hij een boek manifesteerde!?

Reageer
gravatar

Manifesteren?
Wat is Adriaan toch preuts vandaag. Ik heb in de De Speld wel duidelijke woorden gelezen, zoals:
(af)trekken, (af)rukken, masturberen, onaneren, handkarren, zelfbevrediging, zelfhulp, doe-het-zelven.

De Engelstaligen zijn wat creatiever. Speciaal voor gebruik door de redacteuren:
fuck off, jack off, jerk off, masturbate, she-bop, wank, bash the bishop, bate, beat it, beat off, beat one’s meat, choke the chicken, jack off, jerk off, masturbate, polish one’s knob, spank the monkey, stroke off, wank, wank off, whack off

Ook veel vrouwen, zoals ik, doen aan “manifestatie”. Onze vocabulaire kent naast de algemene termen, die ik reeds bij de mannen het genoemd, de volgende woorden:
(zelf)vingeren, poesje aaien, poezelen, pruimduimen, spleetmassage, lippenstiften.

Ik sta open voor zelfhulpwoorden die ik nog niet ken.

gravatar

Als manifesteren werkte, dan hadden we de resultaten daarvan overal om ons heen gezien. Dat maakt het extra komisch.