Studio Speld

Studio Speld

Karlijn maakte aanstalten om haar tas weg te halen van treinstoel en voelt zich nu een goed mens

De 23-jarige Karlijn uit Assendelft kijkt tevreden uit het raam van de Intercity richting Nijmegen. Ze heeft zojuist aanstalten gemaakt om haar tas weg te halen van de treinstoel naast zich, toen een grote groep reizigers de overvolle coupé binnenkwam, op zoek naar een zitplaats. “Echt goed van mij om aanstalten te maken”, denkt Karlijn.

“Ik had er natuurlijk eigenlijk helemaal geen zin in. Ik bedoel, ik zat net lekker. Dan heb ik geen behoefte aan een zwetende appjes-meelezer naast me”, zegt Karlijn. “Maar ja, ik wilde natuurlijk ook geen asociale indruk maken op mijn medereizigers.” En dus keek Karlijn een minuut lang oplettend om zich heen en raakte ze een paar keer haar tas aan, klaar om deze zogenaamd weg te halen. Uiteindelijk haalden genoeg andere passagiers hun tas weg, waardoor iedereen kon zitten. Alleen de stoel naast Karlijn bleef leeg. “Ah, gelukkig, er is gewoon genoeg plek!” dacht Karlijn. Ze zakte weer onderuit. “Dat zijn weer karmapunten voor mij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jaja vanuit je luie zitzak wat roepen is zeker niet zwak, Ostaijen draait zich om in zn graf en die meneer uit de jaren dertig kan ook niet zo kristal helder meer denken. En de NS levert wat ze kunnen in deze stoelpoot zaagtijd, of is dat al een paar eeuwen een beproefde tactiek? Doof aan beide oren en constant blind voor die paar rot enten is de ziel van Rdam centre verkocht, have fun!

Reageer
gravatar

Is een direct gevolg van het wanbeleid van NS om niet tot nauwelijks bagage ruimte te creeeren in treinen.

Reageer