Shutterstock / gpointstudio

Shutterstock / gpointstudio

Vriendengroep die ‘flink de bloemetjes buiten gaat zetten’ kijkt met biertje in de hand vanaf barkruk zwijgend naar vrouwen

“De Bulldozers zijn back, baby!”, roept Timo uitgelaten. Nadat hij met zijn vrienden eerder al “de stad onveilig heeft gemaakt”, is hij nu van plan “flink de bloemetjes buiten te gaan zetten”, zoals hij al wekenlang met een vette knipoog heeft beloofd. “Lekkah”, reageert David opgetogen. Het gaat al een week lang over niets anders in de vriendengroep. “Net zo legendary als vorige keer”, voegt Siebren toe. Ze besluiten speciaal om naar Bar Beuker te gaan omdat Jasper heeft gehoord “dat daar veel vrijgezelle dames zijn”.

Ter voorbereiding hebben ze drie biertjes de neus ingeslagen zodat ze goed kunnen “indrinkuuuh”. “Deze avond wordt weer episch met de mannen!” roept David. Alle jongens schreeuwen. “Zullen we onze yell doen, boys”, stelt Timo voor. Ongelijk maar met overgave klinkt er een collectief “yell, yell, yell, alle meisjes willen De Bulldozers wel”. “Sowieso gaat Siebren vanavond weer wat dames regelen, gekke man”, zegt David. “Sowieso, ja, ja”, reageert Siebren, ondanks dat hij een vriendin heeft. “Als dat geen neuken wordt”, stelt David. “Weten jullie nog die keer dat ik ook met dat meisje stond?” Dat weet iedereen nog wel.

Eenmaal aangekomen in Bar Beuker besluiten Siebren, Timo, David en Jasper om aan de toog te gaan zitten en een biertje te bestellen. Zwijgend kijken ze naar de vrouwen die langslopen. Even lijkt het alsof Timo de moed heeft verzameld om een vrouw aan de andere kant van de bar aan te spreken, maar hij loopt langs haar richting het toilet. Siebren zit ondertussen op zijn telefoon door wat oude mails te scrollen. “Lekkah”, zegt David tegen niemand in het bijzonder.

Het lijkt even alsof David sjans heeft als een knappe vrouw voor hem komt staan, maar ze bestelt alleen wat te drinken en loopt dan weer weg. Jasper biedt een andere vrouw al zittend een biertje aan. Ze hoeft niet. Het is inmiddels elf uur ‘s avonds, de vrienden zitten nu al twee uur lang op een barkruk.

Op de terugweg zijn de jongens euforisch. “Gekke avond”, zegt David op de fiets. “Had jij nou nog sjans, Siebren?” Siebren kijkt hem veelbetekenend aan. “Ik zeg niks boys, anders wordt m’n vriendin boos”. Ze lachen allemaal. “De Bulldozers zijn weer flink aan hun trekken gekomen”, zegt Jasper met zijn tong uit z’n mond. Het was weer “legendary”, daar zijn ze het allemaal over eens.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

zo’n brommer parade midden juni dan kom ik kijken, brommer rijden is daar niet voor beginners dus ik stel voor dat een fiets mits het een tandem is of met minstens 2 op 1 fiets ook is toegestaan, zonder helm en zonder motoriek.

Reageer