Shutterstock / Dmitry Kalinovsky

Shutterstock / Dmitry Kalinovsky

Baby in de baarmoeder heeft een pre-lifecrisis

De 22-weken oude baby in de baarmoeder van Ilja (29) heeft een pre-lifecrisis. Dit bleek uit de laatste echo die de echoscopist heeft afgenomen bij Ilja.

“De baby kampt duidelijk met stress over identiteit en levensrichting”, vertelt de echoscopist terwijl ze wijst naar het beeldscherm. “Dat is te zien aan de doelloosheid waarmee de baby rondzwemt in de baarmoeder. Er wordt geen richting gekozen en de baby dobbert maar wat rond. Soms neemt de baby een hap vruchtwater, dan spuugt ze het weer uit. De baby weet overduidelijk niet wat ze wil en waar het heen moet.”

“Wie ben ik? Wat wil ik? Dat vind ik gewoon heel lastig om te bepalen in deze fase van mijn leven”, zegt het ongeboren kindje als we haar hier zelf naar vragen. “Ik vind het vooral moeilijk dat ik dat nu allemaal al moet weten voor m’n gevoel. Daar kan ik echt onzeker van worden. En dan heb ik ook nog al die tijd om na te denken”, zucht de baby. “Ik blijf maar rondjes zwemmen in m’n hoofd en in het echt, maar ik kom nooit tot een bevredigend antwoord.”

“Ik probeer mezelf wel verkennende vragen te stellen en niet te streng te zijn voor mezelf, maar ik merk dat het niet echt helpt. Positief blijven denken en me bewust zijn van mijn eigen emoties, zijn wel handige tools maar alsnog denk ik vaak: waar gaat het heen? Heb ik mijn kernwaarden wel op orde? Dat soort dingen. Ingewikkeld hoor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *