Youtube / Ongehoord Nederland TV

Youtube / Ongehoord Nederland TV

Leugens verspreiden met belastinggeld mag niet meer: wordt Nederland een dictatuur?

Het lijkt erop dat er bij de publieke omroep minder ruimte komt om leugens te verspreiden met belastinggeld. Wordt Nederland een dictatuur? Met de mogelijke intrekking van de vergunning van Ongehoord Nederland om uit te zenden op de publieke omroep lijkt het de verkeerde kant op te gaan.

“De ruimte om bijvoorbeeld racistische leugens te verspreiden of foponderzoekers aan het woord te laten onder riante betaling van omroepgelden wordt helaas weer een gevoelige slag toegebracht”, zegt mediadeskundige Bert Bokhoven. “Ongehoord Nederland liet bijvoorbeeld beelden zien van vechtpartijen tussen witte en zwarte mensen en concludeerde daaruit dat anti-wit racisme een groot probleem is. Als de ruimte verdwijnt om dat soort beweringen te doen op basis van een paar korrelige filmpjes, is het einde snel zoek. Dan dooft het licht.”

Ook het met behulp van belastinggeld ongefundeerd dingen zeggen over klimaatwetenschap, vaccins dreigt in gevaar te komen, zegt Bokhoven. “Om nog maar te zwijgen van het nauwelijks verhuld antisemitisme of boodschappen die qua ideologie fascistisch zijn. Waar moet dat geluid dan gehoord worden? Moeten mensen terug naar de riolen van sociale media? Zonde.”

Tegenwerpingen dat het juist slecht is als leugens en ongefundeerde uitspraken op televisie te horen zijn wijst Bokhoven resoluut af. “Juist goed”, zegt hij. “Juist jammer als dat verdwijnt. Woke.”

Een lichtpunt ziet Bokhoven nog wel. “Aan tafel bij de grootste praatprogramma’s zal af en toe nog absoluut ruimte blijven om gewoon maar wat te zeggen. We glijden nog niet helemaal af naar een dictatuur. Maar het is kwart voor twaalf.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het versprijden van leugens wordt niet aan banden gelegd als die leugens ons uitkomen. Alleen leugens die ons niet uitkomen verbieden we.

Reageer
gravatar

Thierry, wat weet jij daar nou van? Ik heb je hier al geen maanden meer gezien, terwijl je het met die schorsing van je toch niet al te druk hoeft te hebben.
Hij jij nou maar gewoon je bek en laat mij hier de zaak maar bestieren.