misign / Shutterstock

misign / Shutterstock

Man in SUV vindt dat bejaarden op e-bikes soms ook wel érg hard gaan

Het aantal fietsdoden steeg in 2022 tot een recordhoogte. Vooral onder fietsende 75-plussers was een grote toename te zien. De 43-jarige Stefan – die in een rijtjeshuis woont in Maarssen en eigenaar is van een enorme Range Rover Sport – vindt dat bejaarden dat vooral aan zichzelf te danken hebben. “Ze fietsen soms wel érg hard, hoor.”

“Ik zie natuurlijk alles vanuit mijn auto en dan valt het wel op: de noodgang waarmee bejaarden op hun e-bike aan komen zetten”, zegt Stefan, terwijl hij een touwladder uitrolt om uit zijn auto te komen. “Dan denk ik: je bent niet alleen op de wereld. De weg is niet van jou.”

Stefan maakt zich zorgen, zegt hij. “Ik denk dat het nog erger wordt, want het is een soort ratrace: de ene bejaarde koopt een snelle e-bike, dan wil een ándere bejaarde natuurlijk een nóg snellere e-bike. Ze denken alleen maar aan hun eigen veiligheid, en daarmee maken ze elkaar helemaal gek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tot op de dag van vandaag is mijn scootmobiel, mer Quingo, dusdanig afgesteld/gechipped, dat hij 2,5 km/uur sneller is, dan de snelste e-bike. VAG-techniek heeft mij daarbij geholpen.

Reageer
gravatar

Een Ranch Rover Sport met een touwladder om eruit te komen en erin neem ik aan, is wel erg ouderwets en dus primitief. Een moderne SUV in een hogere prijsklasse heeft een roltrap!

Reageer
gravatar

Lieve opa, uw supersnelle rolstoel heeft toch wel veiligheidsriemen en een vleugel op de achterkant zoals bij sportauto’s, om op de grond te blijven?