aslysun / Shutterstock

aslysun / Shutterstock

Vrouw (0) kan extreem goed voor zichzelf opkomen

Voor jezelf opkomen en duidelijk je grenzen aangeven. Het klinkt zo eenvoudig, maar dat is het lang niet altijd. Toch is de 0-jarige Amira er ontzettend goed in. “Heel inspirerend.”

“WWWEEEEEEEEEEH!!” Amira’s moeder kijkt vertederd in de wieg. “Onze Amira laat heel duidelijk weten wat ze wil en is niet bang om zich uit te spreken. Ik ben daar zelf tien jaar lang voor van de ene therapeut naar de ander gerend. Maar Amira kan dat gewoon gelijk al. Zo volwassen.”

“Amira weigert in een slachtofferrol te kruipen. Ze creëert duidelijkheid voor zichzelf en de ander, en is niet bang om om hulp te vragen”, zegt haar vader terwijl hij behendig haar luier verschoont. “En dat op zo’n jonge leeftijd.” Amira gooit voor de achtste keer haar speen op de grond. “Ze blaakt van het zelfvertrouwen, fantastisch om te zien.”

Als we Amira vragen of ze ons mee kan nemen in haar proces, kijkt ze ons woedend aan. “WEEEEEEEEEEEH.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *