Noa Ratinsky / Shutterstock

Noa Ratinsky / Shutterstock

Netanyahu ontslaat volk Israël

‘Duizenden Israëliërs staan op straat’

De Israëlische premier Netanyahu heeft gisteren het Israëlische volk ontslagen. Miljoenen Israëliërs zijn daarmee uit functie gezet nadat zij zich maanden lang hadden verzet tegen de hervormingsagenda van Netanyahu.

“Het is chaos in Tel Aviv. Niemand komt meer naar werk, massa’s mensen staan op straat en slapen in sommige gevallen zelfs onder vlaggen. Het is een bijzonder schrijnende situatie,” zegt correspondent buitenland Jos Maalderink.

Maalderink zegt dat Netanyahu een machtsgreep doet door het volk te ontslaan. “De premier wordt hiermee onschendbaar omdat hij niet meer door het volk ontslagen kan worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *