Pro Shots / Witters

Pro Shots / Witters

Had Ryan Gravenberch niet beter wat langer bij AVV Zeeburgia kunnen blijven?

Ryan Gravenberch komt nauwelijks aan spelen toe bij zijn club Bayern München. Dat roept automatisch de vraag op: had hij niet beter wat langer bij AVV Zeeburgia kunnen blijven?

“Je ziet het zo vaak, spelers die te vroeg naar het buitenland vertrekken”, constateert analist Arno Vermeulen. “Nu zie je zo’n jongen verpieteren op de bank, dat is echt zonde van het talent. Ik kan dan alleen maar denken: was toch wat langer bij Zeeburgia gebleven jochie. Je speelde daar altijd, ze staken er tijd en energie in je carrière. Die grote stap naar het buitenland komt dan vanzelf wel een keer.”

Hoewel Gravenberch nog steeds maar twintig jaar oud is, zijn veel mensen bang dat hij voorgoed zijn carrière heeft vergooid. Toch komt er ook altijd een factor geluk bij kijken, constateert Wesley Sneijder: “Je moet maar net een trainer hebben die het in je ziet zitten. Bij Zeeburgia had hij dat, maar nu moet hij echt knokken voor een basisplaats. Tsja, het is achteraf altijd makkelijk roepen, maar als Ryan het idee heeft dat hij is uitgeleerd bij Zeeburgia, dan kun je hem daar toch niet tegen zijn zin nog tien jaar laten voetballen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *