PRO SHOTS / Witters

PRO SHOTS / Witters

Kan transfer Harry Kane PSV nog van het kampioenschap af houden?

Niets lijkt een kampioenschap van PSV dit seizoen nog in de weg de weg te staan. Lijkt, want de Eindhovenaren hebben nog niet de beschikking over Harry Kane. Kan een eventuele transfer van de Engelsman PSV nog van het kampioenschap houden? Diverse analisten zien het nog wel gebeuren.

VI-journalist Süleyman Öztürk zag de spits bij zowel Tottenham Hotspur als Bayern München spelen en acht de goaltjesdief tot veel in staat: “Hij heeft indrukwekkende statistieken. Veertien jaar Premier League: nul kampioenschappen. En nu lijkt hij zelfs rekordmeister Bayern München naar een tweede plaats te stuwen. Dat is echt heel knap. Mocht hij nu in Eindhoven neerstrijken is er natuurlijk niet veel tijd meer, maar deze man is een hele bijzondere. Schrijf hem wat dat betreft nooit af.”

Zelfverklaard expert Aad de Mos heeft daarentegen meer twijfels. “Kane kan in topcompetities ploegen van het kampioenschap afhouden, maar het niveau in de Eredivisie is hele andere koek. Tegen zulke tegenstanders wordt het echt een heel stuk moeilijker om, zeker op zo’n korte termijn, zoveel punten te verspelen”, aldus De Mos.

Een transfer naar Eindhoven is in deze fase – zeker na het verstrijken van de transferdeadline –  nagenoeg uitgesloten, concludeert Öztürk. Maar naar verluidt wil Feyenoord ‘heel ver gaan’ om Harry Kane naar Eindhoven te halen.

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *